Red Dragons zonder Tuerlinckx naar WK-kwalificatiewedstrijden in Parijs

© Belga

Dominique Baeyens, bondscoach van de nationale mannenvolleybalploeg, heeft beslist om Hendrik Tuerlinckx uit de selectie te zetten voor de WK-kwalificatiewedstrijden in Parijs.

Dominique Baeyens, bondscoach van de nationale mannenvolleybalploeg, heeft beslist om Hendrik Tuerlinckx uit de selectie te zetten voor de WK-kwalificatiewedstrijden in Parijs (3-5 januari). “De situatie was gewoon onhoudbaar en ik weiger mee te doen aan bepaalde spelletjes”, stelde Baeyens. “Vorige week maandag kreeg ik de medische rapporten van de spelers van Roeselare en daaruit bleek dat Tuerlinckx (pink) een negatief advies meekreeg. Twee dagen later zie ik dat hij vijf sets meespeelt tegen Friedrichshaven en 35 punten scoort.”

“De dag daarop krijg ik een nieuw medisch rapport van Roeselare, waarin staat dat Tuerlinckx tien dagen geen balcontact mag hebben. We laten de speler onderzoeken door onze eigen medische staf en dan krijgen we twee meningen die haaks tegenover mekaar staan. Ik heb de speler bij me geroepen en hem gevraagd of hij wilde ingaan tegen het medisch advies van zijn club en hij heeft negatief geantwoord. Ik heb hem gezegd dat hij dan niet bij de selectie kan blijven. Als elke club zo begint, kunnen we beter stoppen met de nationale ploeg.”

Tuerlinckx werd in april op de Volleyproms uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Van 3 tot 5 januari spelen de Red Dragons in Parijs kwalificatiewedstrijden voor het WK in Polen, dat in september 2014 plaatsvindt. Ze nemen het op tegen Frankrijk, Spanje en Wit-Rusland. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier