Red Lions kloppen India met 3-0

(Belga) De Belgische mannenhockeyploeg heeft op de Olympische Spelen in Londen in zijn laatste wedstrijd in groep B India verslagen met 3-0 (rust 1-0). Daardoor eindigen de Belgen zo goed als zeker op de derde plaats in de groep en spelen ze om de vijfde plaats in de eindstand.

België opende op het kwartier de score dankzij Jérôme Dekeyser. Na de pauze konden de Belgen op een sublieme goalie Vanasch rekenen, die de Indische gelijkmaker enkele malen knap verhinderde. Aan de overzijde verdubbelde Gauthier Boccard de score na 47 minuten (0-2). Drie minuten voor affluiten zette Tom Boon de kroon op het werk (0-3). Dankzij de zege eindigen de Red Lions na vijf speeldagen met 7 punten op de derde plaats in groep A. Nieuw-Zeeland kan daar later op de avond in extremis nog een stokje voor steken, maar moet dan Duitsland met zes doelpunten verschil verslaan. Worden de Belgen effectief derde, spelen ze om plaats vijf tegen de nummer drie van groep A. Voor die plaats komen Spanje en Groot-Brittannië nog in aanmerking. Beide landen maken dinsdagavond in een onderling duel uit wie de tweede plaats in de groep krijgt en Australië, Nederland en Duitsland mag vergezellen in de halve finales. Eerder deze Spelen hadden de Belgen met 2-1 verloren van regerend olympisch kampioen Duitsland. Tegen Nederland gingen de mannen van coach Colin Batch met 3-1 onderuit, van Zuid-Korea werd met 2-1 gewonnen. Tegen Nieuw-Zeeland bleven ze op een 1-1 gelijkspel steken. (DTM)