Red Lions niet naar halve finales Champions Trophy hockey

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De eerste deelname van de Belgische hockeymannen aan de Champions Trophy is voorlopig geen groot succes.

De eerste deelname van de Belgische hockeymannen aan de Champions Trophy is voorlopig geen groot succes. De Red Lions verloren hun drie groepswedstrijden en gingen in de kwartfinale in Melbourne met 1-0 onderuit tegen India.

Een vijfde plaats is nu nog het hoogst haalbare.

Nederlagen

België won vorig jaar de Champions Challenge en plaatste zich zo voor het eerst voor de Trophy. De jonge ploeg van de nieuwe bondscoach Marc Lammers wou in Australië in de eerste plaats ervaring opdoen voor de hoofddoelen van 2013: het EK in eigen land en kwalificatie voor het WK.

In groep B konden de Lions geen van hun drie groepsmatchen winnen: gastland Australië was in de opener duidelijk te sterk, tegen Pakistan en Nederland was het verschil wel kleiner.

Als laatste in de poule trof België in de kwartfinales India, dat de beste was in groep A.

Halve finales

India speelt voor een plaats in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Australië en Engeland, de verliezer speelt tegen België voor de plaatsen 5 tot 8.

De andere halve finale gaat tussen Nederland en Pakistan. Oranje haalde het met 2-0 van Nieuw-Zeeland, terwijl Pakistan verrassend olympisch kampioen Duitsland uitschakelde met 2-1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier