Red Lions onderuit tegen Australië in openingswedstrijd Champions Trophy

(Belga) De Belgische nationale mannenhockeyploeg heeft zaterdag zijn openingswedstrijd op de Champions Trophy hockey in het Australische Melbourne met 4-2 (rust: 3-0) verloren van het gastland.

Australië, nummer twee op de wereldranking en tevens de winnaar van de vorige vier edities, opende in de vierde minuut al de score met een treffer van Glenn Simpson. Jacob Whetton verdubbelde even later de score op strafcorner, Ford Russel zet voor de rust de 3-0 nog op het scorebord. De jongens van coach Marc Lammers kwamen vinnig uit de kleedkamer en knokten zich terug in de wedstrijd dankzij twee doelpunten van Sébastien Dockier (38. en 40.). De Red Lions hadden daarna nog enkele uitstekende kansen op de gelijkmaker, maar de Australische goalie stond telkens paraat. Uiteindelijk zette Christopher Ciriello na een strafcorner in de 61e minuut de 4-2 eindstand op het bord. In hun tweede wedstrijd in groep B neemt België het op tegen Pakistan (IHF 9), dat zijn eerste wedstrijd met 3-1 verloor tegen Nederland (IHF 3). Aan de Champions Trophy nemen jaarlijks de sterkste hockeylanden ter wereld deel. Australië won het toernooi 12 keer, Duitsland 9 keer. Nederland telt 8 eindoverwinningen en Pakistan 3. Spanje, de winnaar van 2004, neemt dit jaar wegens de financiële crisis niet deel. (PAUL CROCK)