Red Lions onderuit tegen Nederland

De Belgische hockeymannen hebben hun tweede poulewedstrijd verloren. Nederland won met 3-1, al was België de betere ploeg.

Na een lastig eerste kwartier kwamen de Belgen meer en meer in de wedstrijd en konden ze ook enkele keren dreigen. Bij de rust stond het evenwel 0-0. De Red Lions drukten bij het begin van de tweede helft, met onder meer een bal op de paal, maar in de achtste minuut was het Nederland dat op voorsprong kwam via een omgezette strafcorner door Mink van der Weerden. België bleef echter drukken, en twaalf minuten voor tijd kon Jérôme Dekeyser vanop strafcorner gelijkmaken. Lang duurde de Belgische vreugde echter niet, want vier minuten later kwam Nederland, dat helemaal niet in de wedstrijd zat, weer op voorsprong, opnieuw via Mink van der Weerden op strafcorner. De Belgische bondscoach Colin Batch zette in de slotfase alles op alles en wisselde doelman Vincent Vanasch voor een veldspeler, maar zonder succes. In de laatste minuut liepen de Belgen zelfs nog op een counter en maakte Bob de Voogd er 3-1 van.