Red Lions stunten niet tegen Australië

(Belga) Op het wereldkampioenschap hockey in het Nederlandse Den Haag heeft de Belgische nationale mannenploeg (FIH 5) niet kunnen stunten tegen Australië (FIH 1). De regerende wereldkampioen won vandaag met 3-1 van de Red Lions. Bij de rust leidden de Aussies met 2-0.

De Belgen waren in het wedstrijdbegin niet goed bij de les. In de zevende minuut zette Ciriello een strafcorner om. Doelman Vanasch had geen verhaal. Twee minuten later schermde Turner de bal goed af, om vervolgens Whetton de 2-0 op een presenteerblaadje aan te bieden. De Belgen knokten zich daarna in de wedstrijd, wat resulteerde in verschillende strafcorners. De Red Lions vonden echter niet de weg naar het net. In de tweede periode liepen de ‘Kookaburras’ meteen uit tot 3-0 via Ockenden. In de 46e minuut bracht Dockier de Belgen opnieuw in de wedstrijd: 3-1. Verder kwamen de Red Lions niet. België maakt zo op dit WK voor het eerst kennis met de nederlaag, na zeges tegen India (3-2) en Maleisië (6-2). Eerder op de dag won Engeland (FIH 4) met 2-0 van Maleisië (FIH 13). Later op de avond neemt India (FIH 8) het nog op tegen Spanje (FIH 10). In groep A is Australië koploper met 9 op 9. Engeland telt 7 punten, België 6. Daarna volgen Spanje (1), India (0) en Maleisië (0). De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de halve finales. Zaterdag spelen de Red Lions tegen Spanje (13u), volgende week maandag volgt een duel met Engeland (19u45). (Belga)