Red Lions worden 5e op WK hockey na winst tegen Duitsland

© BelgaImage

De Red Lions beëindigen het WK hockey in Den Haag als vijfde, hun beste resultaat ooit op een wereldkampioenschap.

In de klassementsmatch om plaats 5 en 6 versloegen de Belgen (FIH 5) olympisch kampioen Duitsland (FIH 2) met 4-2 (rust: 1-1). In een aantrekkelijke eerste helft vond Duitsland na 18 minuten als eerste de netten. Christopher Zeller zette een strafcorner om. België, dat een rist kansen bij elkaar speelde, maakte zeven minuten later verdiend gelijk. Tom Boon scoorde, ook al op strafcorner, zijn vijfde van het toernooi.

Na de pauze kwam België na vier minuten op voorsprong. Tanguy Cosyns trof raak, andermaal na een strafcorner. Halfweg de tweede periode kwam Duitsland langszij via Florian Fuchs, die scoorde met een knap schot, maar het antwoord van de Lions bleef niet uit. Amper twee minuten later leidden de Belgen opnieuw na een doelpunt van Florent van Aubel, die in zijn 100e cap van dichtbij binnentikte. Vijf minuten voor tijd legde Sébastien Dockier met een erg fraaie uithaal de 4-2 eindstand vast.

De Red Lions hadden de groepsfase op de derde plaats beëindigd na nipt 3-2 verlies maandag tegen Engeland (FIH 4). Daardoor grepen ze naast de halve finales. Nog in poule A klopten de jongens van Marc Lammers India (3-2), Maleisië (6-2) en Spanje (5-2) en verloren van Australië (1-3). (Belga/TE)