Red Lions worden vijfde

De Belgische hockeymannen hebben op de Olympische Spelen met 5-2 (rust: 4-1) gewonnen van Spanje in de wedstrijd om de vijfde plaats.

Na twee minuten bracht Jérôme Dekeyser de Belgen op voorsprong, met zijn vierde doelpunt van het tornooi. Na 18 minuten kwam Spanje echter langszij via Alegre, maar lang duurde de Spaanse vreugde niet, want twee minuten later maakte Tom Boon er met een strafcorner 2-1 van, en nog eens drie minuten later stond het al 3-1 via een knap doelpunt van Florent Van Aubel. Deze haalde bij deze actie echter zijn schouder uit de kom, en moest vervangen worden. Drie minuten voor rust werd het zelfs nog 4-1 na opnieuw een strafcorner van Tom Boon, zijn vijfde goal van het tornooi. Spanje kon geen vuist maken na de rust, en halfweg de tweede helft zette Thomas Briels de score op 5-1. Tien minuten voor het einde maakte Tubau dan toch nog een tweede Spaanse goal, en legde hij zo de eindstand vast.