Red Lions zetten China makkelijk opzij: 6-0

De Belgische nationale mannenhockeyploeg heeft zijn tweede wedstrijd op de halve finales van de World League gewonnen. De Red Lions versloegen China met 6-0.

De Belgische nationale mannenhockeyploeg heeft dinsdag zijn tweede wedstrijd op de halve finales van de World League in Brasschaat gewonnen. De Red Lions, momenteel op de vierde plaats op de wereldranking, versloegen China (FIH 31) met 6-0.

In hun tweede wedstrijd in groep B kwamen de Belgen na 15 minuten op voorsprong tegen de op papier zwakste tegenstander in de groep. Een duikende Dorian Thiery tikte de bal tegen de netten. Vijf minuten later was het opnieuw prijs. Amaury Keusters had maar binnen te duwen na een voorzet van Thomas Briels. De speler van Herakles lukte in de 29e minuut zijn tweede treffer van de avond, na een streep in de linkerbovenhoek.

De Belgen mochten zo met een 3-0 voorsprong gaan rusten. Na de pauze nam Simon Gougnard (49.) alle twijfels weg, nadat Tom Boon de paal had geraakt. Met een hattrick zorgde Keusters voor de 5-0, waarna Briels (54.) de eindstand vastlegde.

België leider

De Red Lions speelden in hun eerste poulewedstrijd 2-2 gelijk tegen Groot-Brittannië. China verloor met 2-3 van Maleisië (FIH 12). Eerder op de dag hield Ierland (FIH 14) Groot-Brittannië (FIH 5) op een 2-2 gelijkspel.

In poule B leidt België met 4 punten, voor Maleisië (3 ptn), Groot-Brittannië (2) en Ierland (1). China is puntenloos laatste. Ierland en Maleisië hebben wel één wedstrijd minder gespeeld.

Voor de Red Lions volgen nog groepswedstrijden tegen Maleisië (vrijdag om 18u) en Ierland (zondag om 18u). De top vier van elke groep stoomt door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt.

Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, moeten de Red Lions in de top drie van het toernooi eindigen. (Belga/SD)