Red Lions zijn zeker van Rio na hockeywinst tegen Frankrijk: 5-4

© /

België heeft Frankrijk verslagen en stoot met de moeizame overwinning door naar de halve finales van de World League Hockey, waar ze tegen India uitkomen. Bijkomende bonus: door de zege kwalificeren de Red Lions zich voor de Olympische Spelen in Rio.

De Red Lions konden in Brasschaat niet beter aan hun wedstrijd beginnen. Na twee minuten opende Florent Van Aubel de score. op een penalty-corner. Na een kwartier werd het 2-0 na een deviatie van Sébastien Dockier.

Maar de Fransen werkten zich weer op gelijke hoogte met doelpunten van Martin Genestet en Jean-Laurent Kieffer.

Na de rust konden de Belgen opnieuw twee keer scoren. Eerst met Emmanuel Stockbroeckx, en vervolgens met John-John Dohmen, op penalty-corner.

Tom Boon

De Fransen milderen, maar na een solo werkte Tom Boon de vijfde Belgische goal naar binnen. Martin Genestet maakte het met zijn tweede doelpunt nog spannend, de Fransen zetten druk, maar de Belgen overleefden en gaan wellicht voor de derde keer op rij naar de Spelen.

Vrijdag komen ze in de halve finales uit tegen India dat Maleisië met 3-2 versloeg. De andere halve finale gaat tussen Australië en Groot-Brittannië.