Red Panthers stunten niet tegen Australië

België - Australië in Brasschaat © Belga Image

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg heeft haar tweede wedstrijd in groep B van de halve finales van de World League Hockey in Brasschaat met 0-2 verloren van vicewereldkampioen Australië.

Jodie Kenny na zeven minuten en Karri McMahon na de pauze scoorden de doelpunten voor Australië. De Red Panthers hadden wel kansen, maar onder meer Sinia, Raes en De Groof konden niet scoren. Australië zag nog twee doelpunten afgekeurd worden, maar ook een Belgisch doelpunt van Versavel telde niet mee omdat ze de bal met de voet in doel verlengd had.

Afgelopen weekend openden de Red Panthers hun toernooi met een 1-0 zege tegen India (FIH 13). Lieselotte Van Lindt zorgde toen voor de enige treffer. Donderdag treffen ze Polen en zaterdag wacht Nieuw-Zeeland.

India heeft intussen al drie wedstrijden gespeeld. Dinsdag verloren ze met 5-0 van Nieuw-Zeeland, woensdag boekten ze hun eerste zege tegen Polen (3-1). Ook Polen heeft intussen al drie wedstrijden gespeeld, maar zij konden nog geen punten sprokkelen.

Olympisch ticket

In de stand staat België met drie punten voorlopig op de derde plaats, na Nieuw-Zeeland (6) en Australië (6). De top vier van elke groep stoomt door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt.

Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Spelen, moeten de Red Panthers in de top drie van het toernooi eindigen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier