Rode Duivels – België met 0-2 onderuit tegen efficiënt Colombia

(Belga) De Rode Duivels hebben donderdag in Brussel een 0-2 nederlaag geleden in hun oefenwedstrijd tegen Colombia. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. In de tweede periode bezorgden Radamel Falcao (51e) en Victor Ibarbo (67e) de nummer vier op de FIFA wereldranglijst de zege.

Dinsdag oefenen de Belgen opnieuw in het Koning Boudewijnstadion. Dan is Japan de tegenstander. Op vrijdag 6 december is er de loting voor het WK in Brazilië, waarvoor België, Colombia en Japan rechtstreeks geplaatst zijn. Vanuit de tribune zag opgemerkte gast José Mourinho hoe Chelsea-spelers Kevin De Bruyne en Eden Hazard in de basis startten. Op het uur werd De Bruyne gewisseld voor een derde Chelsea-Belg: de uitgeleende Romelu Lukaku. In een boeiende eerste helft slaagde geen van beide teams erin te scoren. Benteke mikte in de beginfase een goede kopkans net naast, even later moest doelman Mignolet een opduikende Falcao het scoren beletten. Vijf minuten na de rust had Mignolet minder geluk. Falcao glipte door de buitenspelval – debutant Meunier lette even niet op – en alleen voor Mignolet faalde de spits van AS Monaco niet. In minuut 67 was een knappe volley van Cagliari-speler Victor Ibarbo na een teruggekopte vrije trap goed voor een tweede doelpunt. Op een haar na werd het 1-2. Een intikker van Fellaini belandde op de paal en een krul van Mertens was hetzelfde lot beschoren. Een koude douche voor de Duivels, die ondanks enkele goede kansen niet konden scoren. Colombia daarentegen toonde zich dodelijk efficiënt. . (Belga)