Rode Duivels – België verliest met 2-3 van indrukwekkend Japan

(Belga) België heeft dinsdagavond een oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion met 2-3 verloren van Japan. De Rode Duivels kwamen na een kwartier op voorsprong, maar werden nadien driemaal koud gepakt door het combinatiespel van de Japanners, die bij wijlen indrukwekkend voetbal op de mat legden. België kent zo een eerder teleurstellende interlandbreak, want ook van Colombia werd vorige week donderdag verloren (0-2).

Standard-doelman Kawashima kwam vroeg in de match uit na een voorzet richting Lukaku. De spits ging de goalie op snelheid voorbij en zette voor. Mirallas kon binnentikken: 1-0 na 15 minuten. Zo’n 10 minuten voor rust maakte Japan gelijk. Na een goede voorzet vanop rechts lieten Vermaelen en Van Buyten spits Kakitani vrij binnenkoppen: 1-1. Aan de rust koos Marc Wilmots voor Marouane Fellaini ten koste van Eden Hazard. Veel veranderde het niet aan de gang van zaken, want acht minuten later was het een tweede keer prijs voor Japan, vanop de rand van de zestien kon CSKA Moskou-speler Honda hard uithalen: 1-2. Op het uur bezegelde Okazaki – ingevallen voor Kiyotake – het duivelse lot. Na een knappe combinatie doorheen de grote rechthoek maakte de speler van FSV Mainz er met een gekruist schot 1-3 van. Tien minuten voor het einde laaide de hoop bij de Belgen nog even op. Na een hoekschop van Kevin De Bruyne – die sterk inviel – kopte Toby Alderweireld de 2-3 tegen de touwen. Verder kwamen de Rode Duivels niet, want Japan controleerde de rest van de wedstrijd. (Belga)