Rode Duivels starten WK-kwalificatiecampagne met 0-2 zege tegen tien Welshmen

(Belga) De Rode Duivels hebben vrijdagavond in het Welshe Cardiff hun eerste wedstrijd in groep A van de WK-kwalificaties met 0-2 gewonnen van Wales. Aanvoerder Vincent Kompany opende na 41 minuten de score, Jan Vertonghen legde in de slotfase met een knappe vrije trap de 0-2 eindstand vast.

Voor de pauze was het vaak bikkelen. De thuisploeg liet het initiatief aan de Rode Duivels, die moeite hadden om tempo te maken. De wedstrijd kantelde na 26 minuten na de terechte rode kaart voor Collins na een zware tackle op de enkels van Guillaume Gillet. Het openingsdoelpunt viel vervolgens met de rust in zicht. Vincent Kompany kopte aan de eerste paal een hoekschop knap binnen (0-1). Bij de rust kwam Romelu Lukaku in de ploeg, maar Wales kwam steeds beter in zijn spel en dreigde zowaar enkele keren. In de slotfase knalde Vertonghen echter alle hoop van de thuisploeg aan diggelen. Met een staalharde vrije trap liet hij Myhill kansloos en zette hij de 0-2 eindstand op het scorebord. Dinsdag nemen de Belgen het in het Koning Boudewijnstadion op tegen Kroatië, dat op de openingsspeeldag een zuinige zege boekte tegen Macedonië (1-0). (LEK)