Roger Decock – Sluw en slim

Met heerlijke soms breed uitgesmeerde retrofoto’s en straffe nostalgische anekdotes wordt in het boek ‘Roger Decock – sluw en slim’ het levensverhaal geschetst van de renner die in 1927 in Izegem ter wereld kwam en nu als krasse tachtiger in Tielt woont.

Met heerlijke soms breed uitgesmeerde retrofoto’s en straffe nostalgische anekdotes wordt in het boek ‘Roger Decock – sluw en slim’ het levensverhaal geschetst van de renner die in 1927 in Izegem ter wereld kwam en nu als krasse tachtiger in Tielt woont. Onder velen van u zal zijn naam niet meteen een belletje doen rinkelen, maar Decock won in 1951 Parijs-Nice en in 1952 de Ronde van Vlaanderen. Winst in Vlaanderens Mooiste was uiteraard het hoogtepunt uit zijn carrière; in de finale reed hij op een onbewaakt moment weg van Loretto Petrucci en grote favoriet Briek Schotte. Of zoals ‘Cockske’ het zelf zegt: “Ze zagen me als een klein coureurke, maar ik was ook een slim coureurke.” Zijn kleindochter Veronique Coene, zelf wielrenster, en zijn boezemvriend Guido Van Cauwenberghe tekenden het verhaal van dat “slim coureurke” op. En dat is een verhaal dat vaak een glimlach op het gezicht van de lezer tovert. Je kan ook uren kijken naar de prachtige foto’s die het boek een duidelijke meerwaarde geven. (SVH)

‘Roger De Cock – Sluw en slim’ van Veronique Coene en Guido Van Cauwenberghe telt 176 blz., kost € 36,50 en werd uitgegeven bij Pinguin Productions.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier