Roger Lukaku komt voorlopig vrij

© Belga

Roger Lukaku kan vrijkomen in afwachting van zijn proces in verzet, zo heeft de Brusselse correctionele rechtbank beslist.

Roger Lukaku kan vrijkomen in afwachting van zijn proces in verzet, zo heeft de Brusselse correctionele rechtbank beslist. Dat bevestigt Lukaku’s advocaat meester Xavier Montiel. Het Brusselse parket kon nog in beroep gaan, maar doet dat niet.

Geweld

De 45-jarige Roger Lukaku werd veroordeeld naar aanleiding van een incident dat zich voordeed op 11 januari 2012 in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe. De vader van voetballer Romelu en Jordan Lukaku kreeg toen slaande ruzie met zijn partner, die niet de moeder van Romelu en Jordan is.

Daarbij zou hij de vrouw meerdere malen geslagen hebben en in de kofferbak van zijn wagen hebben opgesloten. De politie moest tussenbeide komen om haar te bevrijden.

Veroordeeld

Het slachtoffer diende klacht in tegen Roger Lukaku en die werd in verdenking gesteld maar niet aangehouden. Op 4 maart veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank hem bij verstek tot 15 maanden cel en beval zijn onmiddellijke aanhouding. Als gevolg daarvan werd hij geseind en op vrijdag 29 maart opgepakt.

Sindsdien zit vader Lukaku in de gevangenis van Vorst. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier