Rolstoel in vierde vitesse (video)

‘Hooliganisme’ komt soms uit een onverwachte hoek. De hoek van het stadion waar de rolstoelgebruikers zitten, bijvoorbeeld.

‘Hooliganisme’ komt soms uit een onverwachte hoek. De hoek van het stadion waar de rolstoelgebruikers zitten, bijvoorbeeld.

Het veld betreden is streng verboden en dat geldt uiteraard ook voor de mensen in een rolstoel, die vaak een plekje krijgen aan de rand van het veld, binnen de omheining.

Maar de achttienjarige Derry Felton, supporter van Northampton, kon zich niet bedwingen. Toen zijn club in de laatste minuut een 0-2-achterstand wist op te halen, gaf Felton volle gas.

Voor hij het goed en wel besefte stond de jongen, die aan tetraplegie lijdt en aan alle ledematen verlamd is, met zijn vierwieler in de middencirkel. Enkele stewards zetten de achtervolging in, maar de rolstoel bleek behoorlijk snel.

Achteraf schrok Felton wel van zijn onbesuisde daad. Het clubbestuur streek ook over het hart en besloot tegen de jongen geen proces aan te spannen.

Bekijk de rolstoelrace van Felton in het filmpje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier