Romelu Lukaku jongste topschutter ooit

© Belga

Tijdens de slotspeeldag scoorde hij zijn 15de van het seizoen. Op zijn 16de is de Anderlechtspits de jongste topschutter ooit in België.

Romelu Lukaku heeft zich tot topschutter van de Jupiler Pro League gekroond. Tijdens de slotspeeldag scoorde hij zijn 15de van het seizoen. Op zijn 16de is de Anderlechtspits de jongste topschutter ooit in België. Romelu Lukaku begon als leider in het individuele klassement aan speeldag 30. Tijdens de slotspeeldag kwam zijn leidersplaats nooit in gevaar.

Sterker nog, de aanvaller van Anderlecht prikte er zelfs nog ééntje tegen de netten en zette zo zijn totaal op 15 doelpunten dit seizoen.

Kouemaha, Sidibe
Dorge Kouemaha van Club Brugge en Ibrahim Sidibe van STVV prikten er elk twee minder tegen de netten. Teddy Chevalier kwam op de slotspeeldag niet meer tot scoren en bleef steken op 12. Dat zijn er evenveel als Cyril Théréau van Charleroi. De aanvaller van Charleroi kwam wel niet meer in actie op de slotspeeldag.

Normaal moest hij met zijn club spelen tegen Moeskroen, maar die ploeg is zoals iedereen weet al lang geschrapt. De doelpunten die de anderen maakten tegen Moeskroen telden wel mee in het referendum.

Belg
Lukaku volgt Jaime Alfonse Ruiz op van Westerlo, die vorig seizoen 17 keer de weg naar het doel vond.

Lukaku is de eerste Belgische laureaat sinds François Sterchele. De betreurde aanvaller kroonde zich in het seizoen 2006/2007 bij G. Beerschot tot topscorer met 21 doelpunten.

(Sport.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier