RSC Anderlecht blikt Ekranas met 5-0 in

(Belga) In zijn heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League heeft landskampioen RSC Anderlecht woensdag met 5-0 gewonnen van het Litouwse Ekranas. Bij de rust stond paarswit 3-0 voor. De terugwedstrijd wordt volgende week woensdag gespeeld.

De nul bleef niet lang op het bord staan in het Constant Vanden Stockstadion. Al na twee minuten maakte Tom De Sutter van de eerste kans een doelpunt. De spits kopte een voorzet van Behrang Safari voorbij de Litouwse doelman. In de 21e minuut miste Dieumerci Mbokani de kans op de 2-0. In de rebound was het voor Rubenilson Kanu wel raak. Vier minuten voor rust trapte Mbokani op aangeven van De Sutter de 3-0 binnen. Met zijn tweede van de avond zette Mbokani, nu na een assist van Milan Jovanovic, Anderlecht helemaal op rozen. Drie minuten voor tijd legde Jovanovic, bediend door Denis Odoi, de 5-0 eindstand vast. . (JOHN THYS)