RSC Anderlecht speelt met tien 1-1 gelijk tegen Club Brugge

(Belga) Op de derde speeldag in play-off I heeft leider RSC Anderlecht 1-1 gelijkgespeeld tegen Club Brugge. Bij de rust stond Brugge 0-1 voor.

Club Brugge kwam in de 28e minuut voor door een own-goal van Denis Odoi. Vier minuten later moest diezelfde Odoi met rood naar de kant, nadat hij als laatste man de noodrem gebruikte op de doorgebroken Carlos Bacca. Meteen na rust ontsnapte Ryan Donk aan een rode kaart, na een fout op Dieumerci Mbokani binnen de zestien. Scheidsrechter Johan Verbist hield de kaarten op zak en ontzegde Anderlecht een strafschop. In de 61e minuut kwam Anderlecht toch langszij. Mbokani kopte de assist van Lucas Biglia binnen. Ook club beëindigde de wedstrijd met tien. Acht minuten voor tijd werd Laurens De Bock met een tweede gele kaart naar de kleedkamers gestuurd. Vrijdag al ging Standard met 3-4 winnen bij Zulte Waregem, zaterdag won Racing Genk met 2-1 van Lokeren. In de stand heeft Anderlecht met 36 punten één punt voor op Genk (35) en twee op Zulte Waregem (34). Standard (32) is vierde, voor Club Brugge (31) en Lokeren (27). . (Belga)