Schumacher: ‘Hopelijk coole races met zes wereldkampioenen’

© Reuters

De zevenvoudige wereldkampioen kijkt na twee magere jaren vol vertrouwen uit naar het kampioenschap.

Met de Grote Prijs van Australië trekt volgend weekend (16-18 maart) het nieuwe Formule 1-seizoen zich op gang. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher (Mercedes) kijkt na twee magere jaren vol vertrouwen uit naar het kampioenschap.

“De wintertesten zijn goed verlopen”, citeert het Duitse persagentschap DPA de 43-jarige Schumi. “De wagen heeft veel potentieel en wij beginnen veel beter voorbereid aan het nieuwe seizoen dan de voorbije twee jaren. De snelheid is OK al moet je niet verwachten dat we kunnen winnen in Melbourne. We hebben een stap vooruit gezet maar pas na de eerste races zullen we weten hoe groot die stap is.”

Primeur: zes wereldkampioen aan start

Dat er met Schumacher, Vettel, Button, Hamilton, Alonso en Räikkönen (die zijn comeback maakt) voor het eerst zes wereldkampioenen op de startgrid zullen staan, juicht Schumacher toe.

“Echt super, lange tijd was ik de enige wereldkampioen tussen alle anderen. Dit pleit voor de F1 en hopelijk levert het coole races op. Ik kijk nu nog meer uit naar het nieuwe seizoen!”

Contractverlenging Het contract van Schumacher loopt op het einde van het seizoen af. Over een eventuele verlenging van zijn verbintenis wil de Duitse veteraan voorlopig nog niets kwijt.

“Dat is op dit moment totaal onbelangrijk. Ik ben er helemaal niet mee bezig. Nu moet alle aandacht en energie gaan naar het volledig leren beheersen van de wagen, zodat we een positief seizoen kunnen afwerken.” (DPA/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier