Scoreloos gelijkspel tussen OHL en Standard, zware enkelblessure Carcela

(Belga) Competitieleider Standard is zondag op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel op het veld van Oud-Heverlee Leuven. In een erg matige partij stonden beide teams na de eerste helft al met zijn tienen, na rood voor Cerigioni en Carcela. Die laatste heeft mogelijk zijn enkel gebroken.

In de eerste helft gebeurde er bijzonder weinig aan Den Dreef, maar met de rust in zicht gingen de poppetjes flink aan het dansen. Vijf minuten voor affluiten werd Alessandro Cerigioni uitgesloten na een tackle langs achter op de benen van Mehdi Carcela en vijf minuten later maakte OHL-aanvoerder Bjorn Ruytinx een schandalige fout toen hij vol op de enkels van Carcela tacklede. ‘El Toro’ kreeg daar van ref Tim Pots slechts geel voor en mocht daar heel blij om zijn. Carcela kronkelde van de pijn, maar krabbelde meteen recht en sloeg Ruytinx vol in het gezicht. De Marokkaan kreeg rood, beide teams moesten met zijn tienen verder. Tijdens de rust raakte bekend dat de medische staf voor een enkelbreuk vreest bij Carcela. Na de pauze bleven kansen erg schaars. De ingevallen Marvin Ogunjimi was nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef 0-0. De Rouches blijven ondanks hun puntenverlies leider in de stand, met 41 punten. Dat zijn er twee meer dan eerste achtervolger Club Brugge. OHL is veertiende met zestien punten. Later op de dag (18u) sluiten Racing Genk en Lokeren de achttiende speeldag af. (Belga)