Seppe Smits grijpt naast rechtstreeks ticket voor finale slopestyle in Sotsji

© Belga
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Snowboarder Seppe Smits heeft zich tijdens de kwalificaties van de slopestylecompetitie niet kunnen verzekeren van een rechtstreeks ticket voor de finale.

Snowboarder Seppe Smits heeft zich tijdens de kwalificaties van de slopestylecompetitie op de Olympische Winterspelen in Sotsji niet kunnen verzekeren van een rechtstreeks ticket voor de finale. De 22-jarige uit Westmalle, beschouwd als medaillekandidaat, krijgt een herkansing in de halve finales.

In de kwalificaties van deze kersverse olympische sport waren de snowboarders onderverdeeld in twee reeksen. De top vier van elke reeks mag rechtstreeks naar de finale, waarin de beste twaalf het tegen mekaar mogen opnemen.

Net niet

Smits, slopestylewereldkampioen in 2011, viel in de sterke tweede reeks net buiten de top vier. Voor zijn eerste run kreeg Smits 88,25 punten, zijn tweede run bracht hem 91,00 punten op. Alleen het beste resultaat telt mee in de eindstand.

De Canadees Maxence Parrot scoorde met 97,50 het hoogste puntentotaal in de tweede reeks. Hij haalde het voor de Fin Roope Tonteri (95,75), de Zweed Sven Thorgren (94,25) en de Noor Gjermund Braaten (91,25). In de eerste kwalificatiereeks scoorde de Noor Staale Sandbech met 94,50 punten het best, voor de Fin Peetu Piiroinen (90,75), de Canadees Sebastien Toutant (87,25) en de Brit Jamie Nicholls (86,75). Zij mogen allen naar de finale.

Door zijn vijfde plaats wachten Smits eerst nog stressvolle halve finales, waarin een mindere prestatie meteen de uitschakeling betekent. In de halve finales strijden 21 snowboarders om 4 finaletickets. Zowel de halve finales als de finale van de slopestylecompetitie vinden zaterdagvoormiddag plaats.

De 22-jarige Seppe Smits uit Westmalle was de eerste van de zevenkoppige Belgische delegatie die op de Olympische Winterspelen in Sotsji in actie komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier