Sherjill MacDonald: ‘Ik sta open voor Standard’

© Belga

“Mijn seizoen is niet geslaagd”, aldus de Nederlandse spits van Germinal Beerschot bij wie ontgoocheling momenteel de bovenhand haalt.

Bij Sherjill MacDonald haalt ontgoocheling de bovenhand als hij omkijkt naar zijn prestaties in het voor Germinal Beerschot al afgelopen seizoen.

“Mijn seizoen is niet geslaagd”, zegt de Nederlandse spits die in de competitie vier goals maakte en zeven assists gaf. “Nu al werk ik om vanaf komende zomer de echte MacDonald te laten zien. Ik denk dat ik niet eens op vakantie ga, ik wil investeren in mezelf en volgend seizoen potten breken.”

Eerder deze maand floot de Germinal Beerschotaanhang MacDonald uit. “Ik snap dat mensen gefrustreerd raken als de ploeg zo vaak verliest. En hoge bomen vangen veel wind. Ik ben nu eenmaal iemand die bij deze club het verschil moet kunnen maken. Ik ben nog kritischer dan de fans. Het is geweldig hoe zij meeleven. Germinal Beerschot is fantastisch. Alleen dat Standardverhaal bracht wat verwarring.”

Afgelopen winter bereikten Germinal Beerschot en Standard een akkoord over een transfer van MacDonald naar Sclessin. “Ik had niet verwacht dat de club mij zo snel zou willen verkopen. Je kunt wel zeggen dat zoiets je niks doet, maar het blijft toch spoken in je hoofd. Ik beweer niet dat het mijn matchen beïnvloed heeft, maar zo’n incident raakt je als mens, hoe sterk je ook bent.”

MacDonald ging uiteindelijk ook zelf met Standard praten, maar besloot op het Kiel te blijven. Sinds medio april doet het gerucht de ronde dat Standard opnieuw inspanningen levert om MacDonald aan te trekken. De spits bevestigt dat niet. “Als er een topclub komt, zal het moeilijk zijn om nee te zeggen. Ik sta open voor Standard. Het is een fantastische club. Wie wil er niet bij spelen?”

Ambitie

“Ik voel me goed op het Kiel, ik lig met niemand overhoop. Maar ik heb ambitie. Ik wil prijzen pakken en Germinal Beerschot strijdt om een ticket voor play-off 1. Is dat een prijs? Ik zie deze club uiteindelijk ook wel iets winnen, maar niet op korte termijn.”

Toen MacDonald vorig jaar een contract voor vier seizoenen tekende op het Kiel, luidde het dat hij een rustpunt in zijn carrière wilde inbouwen. “Ik ben vorig jaar naar hier gekomen om verder te groeien in mijn carrière, ik zie dit als een soort tussenstation. Ik ben bijna 26. Ik kan niet al te veel meer rusten. Het wordt tijd dat het gaat gebeuren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier