Slap Anderlecht verliest heenmatch play-offs Champions League met 2-1 bij Limassol

(Belga) Landskampioen Anderlecht heeft woensdag in zijn heenwedstrijd in de play-offs (vierde en laatste voorronde) van de Champions League voetbal een 2-1 nederlaag opgelopen (rust 1-0) bij het Cypriotische AEL Limassol.

Paars-Wit, met Kljestan in de basiself ten nadele van De Sutter, speelde een erg zwakke eerste helft. Doelman Proto redde de Brusselaars eerst nog op pogingen van Ouon (ex-Antwerp) en Edmar, maar moest zich in de 34e minuut toch gewonnen geven. Het was verdediger Dosa Junior die een hoekschop staalhard in doel kopte. Meteen na de pauze was Anderlecht tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Degra redde knap op pogingen van Jovanovic en Wasilewski. In de 62e minuut was het dan toch raak. Kanu bediende knap Mbokani die het leer perfect in de linkerbenedenhoek knalde: 1-1. Milan Jovanovic had daarna de kans op de 1-2, maar zijn schot werd afgeblokt. Het doelpunt viel echter aan de overkant, want in de 72e minuut lukte de ingevallen Rui Miguel de 2-1 voor de Cyprioten. Proto duwde diens schot nog tegen de paal, maar het leer dwarrelde toch in doel. ‘Jova’ werd meteen daarna vervangen door Jakovenko, maar dat zinde de Serviër duidelijk niet. Hij trapte tegen een flesje, kreeg daardoor zijn tweede gele kaart en is zo geschorst voor de terugwedstrijd. Het bleef 2-1, de selectie van John van den Brom moet komende dinsdag in de terugwedstrijd in het Astridpark nog flink aan de bak om door te stoten naar de felbegeerde groepsfase van het kampioenenbal. (SPJ)