Smaakmakers LeBron James en Derrick Rose spelen hoofdrol in NBA-topper Chicago-Cleveland (video)

Derrick Rose © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Met de Chicago Bulls en de Cleveland Cavaliers stonden afgelopen nacht in de NBA twee van de beste teams van de Eastern Conference tegenover elkaar, en twee smaakmakers: Derrick Rose en LeBron James. Beide spelers eisten de hoofdrol op in hun team.

Thuisploeg Chicago trok met een ruime voorsprong aan het langste eind: 113-98. Voor de Bulls is het de vierde zege op rij, zij voeren de Central Division aan met 34 zeges tegenover 20 nederlagen. De Cleveland Cavaliers volgen op kleine afstand met 33 zeges en 22 nederlagen.

Beide teams staan op een comfortabele play-offplaats: in de hele Eastern Conference zijn de Bulls derde na de Atlanta Hawks en de Toronto Raptors, de Cavs vijfde.

Rose versus James

De grote man bij Chicago was Derrick Rose met 30 punten en 7 assists, Tony Snell en Pau Gasol tekenden voor respectievelijk 22 en 18 punten. Gasol pakte ook 10 rebounds en realiseert daarmee zijn 14e opeenvolgende ‘double-double’ (twee statistieken in de dubbele cijfers, nvdr.), de langste reeks voor een speler van de Bulls sinds… Michael Jordan in 1988-1989 (15 matchen op rij). De punten van Rose:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bij de Cavs kwam het vooral van LeBron James, die 21 punten maakte en 4 assists uitdeelde. Bekijk zijn beste momenten:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier