Smets: ‘Gewend om mee te strijden voor de prijzen’

© BELGA

Belgisch bondscoach Joël Smets blikt in Sport/Voetbalmagazine vooruit naar de Motorcross der Naties.

Vicewereldkampioen MX1 Clément Desalle (Suzuki) in de Open Categorie, Ken De Dycker (KTM) in de MX1 en Jeremy Van Horebeek (MX2) verdedigen onder hun nieuwe koosnaampje ‘Red Knights’ (Rode Ridders) de Belgische eer op 28 en 29 september in het Duitse Teuschental. Bondscoach Joël Smets zakt vol vertrouwen met zijn team af naar de Motorcross der Naties.

“Ik voel alleszins geen druk”, zegt de vijfvoudige wereldkampioen in Sport/Voetbalmagazine. “Al onze piloten zijn het gewoon om mee te strijden voor de prijzen, dus zal iedereen op het scherp van de snee staan. Niemand wil zijn land in de steek laten, want de jongens krijgen slechts één topinterland per jaar voorgeschoteld.”

De topfavoriet is de VS, maar Smets ziet ook een kransje gevaarlijke outsiders. “Frankrijk heeft een jonge homogene ploeg, Italië kan rekenen op Cairoli, Philippaerts en Lupino, Engeland vertrouwt op Simpson en Searle, terwijl ik ook Rusland met Bobrysjev en Tonkov sterk blijf vinden. Alleen hun derde rijder is een mindere god. En titelverdediger Duitsland wordt de grote onbekende, want Nagl was lang op de sukkel met een virus.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier