Sneijder in shock na aanvoerderswissel (video)

© IMAGEGLOBE

Vorige week gaf bondscoach Louis van Gaal de aanvoerdersband definitief aan Robin van Persie, tot grote ontzetting van ex-kapitein Wesley Sneijder.

Louis van Gaal mag dan wel te kennen gegeven hebben na het WK van volgend jaar te stoppen als trainer, hij wordt er niet minder streng op.

Door de kwakkelende vorm waarin de kleine nummer tien verkeert, heeft spits Van Persie de opdracht gekregen de ploeg op het veld op sleeptouw te nemen.

“Shocktoestand”

Voor de middenvelder van Galatasaray een mokerslag in het gezicht. “Ik kon niets zeggen, ik was in complete shocktoestand. De rol van aanvoerder heb ik steeds met volle overgave vervuld. Het was een pijnlijke en verrassende beslissing”, liet hij weten aan de Nederlandse zender NOS.

Afscheidnemend bondscoach van Gaal gaf aan dat Sneijder zich beter zou richten op zijn conditie om opnieuw volledig fit te worden.

Toch kan de ex-speler van Ajax, Real Madrid en Inter Milaan begrijpen dat hij niet meer als de oude Sneijder wordt aanzien. “Ik heb zelf ook aangegeven in het gesprek met Van Gaal dat ik nog niet fit genoeg ben, dat is ook grotendeels mijn frustratie.”

Ook Dirk Kuyt geen vicekapitein meer

Niet alleen Sneijder zit in zak en as, ook zijn collega in Turkije Dirk Kuyt is niet langer viceaanvoerder. De spits van Fenerbahçe zag het net als Sneijder niet aankomen.

“Ik ben zwaar teleurgesteld, maar ik moet de keuze accepteren. En eerlijk gezegd, Robin is nu eenmaal dé man bij Oranje momenteel”, verklaarde de blonde aanvaller in de Nederlandse pers. (ML)

Bekijk hier wat Sneijder zelf over de aanvoerderskwestie zei op de site van NOS:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier