Snookerlegende Ronnie O’Sullivan verdedigt wereldtitel

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De Engelse snookerlegende Ronnie O’Sullivan (37) maakt een einde aan de pauze die hij inlaste en zal in april zijn wereldtitel verdedigen.

De Engelse snookerlegende Ronnie O’Sullivan (37) maakt een einde aan de pauze die hij inlaste en zal in april zijn wereldtitel verdedigen. ‘Ik raakte wat verveeld. Ik had rust nodig en dacht dat het tijd was om opnieuw te doen wat ik vaak in mijn leven deed’, zo kondigde O’Sullivan zijn terugkeer aan.

Vier wereldtitels

Ronnie ‘The Rocket’ O’Sullivan, die in mei 2012 zijn vierde wereldtitel behaalde na 2001, 2004 en 2008, laste begin november nog een lange pauze in wegens ‘persoonlijke problemen’.

Hij heeft tot en met 28 februari de tijd om te beslissen of hij zal deelnemen aan het WK van dit jaar. O’Sullivan moet zijn deelname nog formeel bevestigen aan World Snooker.

‘Ik moest terug aan spelen toekomen, of ik nu zou winnen of verliezen. Dat toont dat snooker een groot deel van mijn leven omvat,’ zegt O’Sullivan. ‘Ik voel me zeker herboren, al zat ik nooit zonder energie. Ik vind snooker mentaal noch fysiek zwaar. Snooker is gewoon mijn job en je raakt eraan gewend. Ik had gewoon tijd nodig voor andere zaken.’ Video: O’Sullivan scoort met één hand

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier