Snowboarder Sobolev filmde zijn run in Sotsji (video)

© Reuters
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De slopestylecompetitie in het snowboarden is een van de spectaculairste disciplines op de Olympische Winterspelen. Alexey Sobolev filmde het parcours in Sotsji vanuit zijn oogpunt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De slopestylecompetitie in het snowboarden is een van de spectaculairste disciplines op de Olympische Winterspelen in Sotsji. De deelnemers, onder wie Seppe Smits, moeten verschillende sprongen maken terwijl ze een parcours afleggen. Hun acrobatische toeren leveren vaak prachtige foto’s op, maar dankzij de Rus Alexey Sobolev weten we nu ook hoe het parcours er vanuit het oogpunt van de snowboarders uitziet. Hij droeg tijdens zijn runs in de kwalificaties een camera op zijn lichaam. Bekijk zijn beelden:
Brokken maakte Sobolev niet, met een 10e plaats in de tweede kwalificatiereeks, maar hij trok wel de aandacht met zijn uitrusting. Op zijn snowboard staat een tekening van een vrouw met een bivakmuts en een mes. Sobolev bevestigt het niet, maar mogelijk is de tekening bedoeld als een verwijzing naar de rebelse meidenband Pussy Riot, waarvan drie leden in de gevangenis belandden na publiekelijk protest tegen president Vladimir Poetin. Op de achterkant van zijn helm had hij zijn telefoonnummer gezet. Resultaat: meer dan 2.000 berichtjes op zijn gsm in 24 uur tijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier