© IMAGEGLOBE

Zaterdag 27 juni – VTM – 22.50u

Een nieuwe voetbalseizoen dat betekent ook voor de redactie van Stadion opnieuw alle registers open. Elk weekend brengt VTM samenvattingen van alle gespeelde wedstrijden, plus interviews met de protagonisten van die duels.

De eerste speeldag van het seizoen 2013/2014 wordt op gang getrapt door Club Brugge en Charleroi, op zaterdag brengt Stadion samenvattingen van Genk – Oostende, Kortrijk – OHL, Bergen – Cercle, Waasland-Beveren – AA Gent en Lierse – Zulte Waregem. Op zondag (vanaf 23.10u) zijn er dan nog samenvattingen van Anderlecht – Lokeren en KV Mechelen – Standard.

De presentatie is zoals de voorbije twee jaren in handen van Tom Coninx en Maarten Breckx. Love him or hate him, het minste wat je van Coninx kan zeggen is dat hij de voetbalkijkers niet onberoerd laat. Vorig jaar zorgde de presentator nog voor tumult toen hij in een interview met John van den Brom peilde naar de geaardheid van Anderlechtverdediger Bram Nuytinck. Anderlecht stuurde nadien een communiqué uit waarin het te kennen gaf niet te kunnen lachen met de suggestieve vraagstelling van Coninx.

Er zullen deze campagne twee nieuwigheden hun intrede doen. Op zondag wordt er gewerkt met een panel van vier analisten om dieper in te gaan op de topwedstrijden van de speeldag. Naast Aad de Mos en voetbaljournalisten Jan Dewijngaert en Dirk Deferme zal er elke speeldag een vierde gastanalist uitgenodigd worden.

Vanaf september, en dat is de tweede nieuwigheid, wordt er bovendien ruimte voorzien voor reportages over het Vlaamse provinciale voetbal. Elke week wordt een amateurclub in de kijker geplaatst om zo de sociale rol van het spelletje op een ludieke manier te belichten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier