Standard heeft geen kind aan Beerschot

(Belga) Op de 22e speeldag in de Belgische hoogste voetbalklasse heeft Standard met 3-0 gewonnen van Beerschot.

Michy Batshuayi opende in de toegevoegde tijd van de eerste helft de score. Hij liet Stijn Stijnen kansloos nadat die eerst een schot van Ezekiel had gekeerd. Tien minuten na de pauze verdubbelde Jelle Van Damme de Luikse voorsprong. Op een hoekschop kopte hij raak. Halfweg de tweede periode zette Imoh Ezekiel de 3-0 eindstand op het bord. Stijnen was kansloos op de inzet van de Nigeriaan. Standard wipt dankzij de overwinning over Racing Genk naar de vijfde plaats. De Rouches tellen 38 punten, elf minder dan leider Anderlecht. Beerschot blijft veertiende met 18 punten. Donderdagavond (20u) sluiten Anderlecht en Lierse de laatste speeldag van 2012 af met een wedstrijd in het Constant Vanden Stock-stadion. (BRUNO FAHY)