Standard klopt KV Mechelen met 3-2

(Belga) Standard heeft op de vijfde competitiespeeldag in de hoogste voetbalklasse een 3-2 zege geboekt tegen KV Mechelen. Bij rust stond het nog 0-0 op Sclessin, na de pauze vielen vier van de vijf treffers in dolle elf minuten.

In de eerste helft was Standard baas en kreeg het enkele kansen om de score te openen. Doelman Renard gaf echter geen krimp en werd ook één keer gered door de deklat. De Rouches ontsnapten meteen na rust tweemaal aan een achterstand, maar klommen in de 56e minuut zelf op voorsprong via Buyens. De ex-speler van Malinwa was alert bij een hoekschop en trapte van dichtbij binnen. Amper twee minuten later was het opnieuw raak. Na slecht verdedigen van KV Mechelen stuurde Gonzalez Ezekiel weg, de Nigeriaan faalde niet en knalde het leer hoog in doel. Standard bleef doorgaan en zeven minuten na de 2-0 ging de bal op de stip na onvrijwillig handspel van Van Loo. Gonzalez nam het geschenk in ontvangst en zette de elfmeter feilloos om. Weer twee minuten later werd er opnieuw gescoord, ditmaal door KV Mechelen. Het was de vrijstaande Mads Junker die de 3-1 binnenkopte. Dat leek de eindstand te worden, maar in de toegevoegde tijd trapte Enevoldsen een vrije trap in doel: 3-2. Later op de dag worden ook nog de duels AA Gent-Lokeren, Racing Genk-Zulte Waregem (allebei om 18u) en Bergen-Club Brugge afgewerkt. In de stand wordt Standard met tien punten voorlopig gedeeld tweede met Club en Zulte Waregem, Mechelen (5) blijft twaalfde. (DTM)