Standard sleept punt uit de brand in Waalse derby

(Belga) Standard Luik heeft vandaag op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League op Sclessin 2-2 gelijkgespeeld tegen Charleroi. In de Waalse derby klom Charleroi twee keer op voorsprong na goals van Pollet (38.) en Dewaest (81.), maar de Rouches kwamen telkens langszij via aanvoerder Jelle Van Damme (66.) en een doelpunt van woelwater Imoh Ezekiel (90.+1) in de toegevoegde tijd.

Na een bijzonder matige eerste helft stonden de Rouches bij de rust met 0-1 in het krijt. De bezoekende doelman Parfait Mandanda hield zijn ploeg overeind bij pogingen van Mujangi-Bia, Carcela en Vainqueur en met de rust in zicht klommen de Karolo’s op voorsprong. N’Ganga verstuurde van op links een loepzuivere voorzet, David Pollet kopte zijn vijfde van het seizoen voorbij Kawashima tegen de netten. Na de pauze gingen de Rouches steeds meer op zoek naar de gelijkmaker, uiteindelijk was het Van Damme die na 65 minuten de bordjes in evenwicht bracht. Na een doelpunt van Sébastien Dewaest tien minuten voor affluiten leek Charleroi op weg naar de zege, maar in de toegevoegde tijd kreeg Ezekiel een kopbal van Batshuayi tegen het lijf, waarna het leer in doel verdween (2-2). Met 28 punten blijft Standard aan de leiding, maar de Rouches kunnen hun koppositie voor het eerst sinds het begin van het seizoen kwijtspelen. Club Brugge moet vanavond (18u) in de slotwedstrijd van de elfde speeldag dan wel de volle buit pakken in het West-Vlaamse burenduel tegen KV Kortrijk. (Belga)