Standardfan overleden na val in stadion

© Belga

De 46-jarige man viel viel tijdens de bekerwedstrijd tegen AA Gent over een balustrade en maakte, met zijn hoofd naar beneden, een val van drie meter. Een andere fan overleed na een hartaanval.

Twee Standardfans die woensdagavond de bekerwedstrijd tegen AA Gent bijwoonden, zijn overleden. Eén supporter viel in het stadion van Sclessin van de tribune, een andere kreeg een hartaanval toen hij na de wedstrijd terugkeerde naar zijn auto. Beiden overleden in de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis. De 45-jarige Bernard Barbier uit Philippeville viel in het stadion over een balustrade en maakte, met zijn hoofd naar beneden, een val van drie meter. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Angleur overgebracht, maar overleed daar afgelopen nacht.

De eerste resultaten van het onderzoek geven aan dat het om een spijtig ongeluk gaat. De man gooide zijn armen omhoog na een doelpunt en verloor daarbij zijn evenwicht.

Het parket van Luik werd op de hoogte gebracht. Wellicht zal een autopsie gevraagd worden om de precieze omstandigheden van het ongeluk te achterhalen, met name om te weten te komen of het slachtoffer onwel geworden was voor zijn val.

Op de clubwebsite betuigt Standard zijn medeleven aan de familie en naasten van het slachtoffer. Algemeen directeur Pierre François bevestigde op RTL dat psychologische hulp wordt aangeboden aan de stewards die getuige waren van het drama.

Hartaanval
Donderdag raakte bekend dat een tweede supporter van Standard overleed na de wedstrijd. De man kreeg een hartaanval toen hij na de wedstrijd terugkeerde naar zijn auto.

Hij werd nog gereanimeerd door de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren, maar overleed in de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier