Stas: ‘Positie van coach staat niet ter discussie’

© BELGA

Jacques Stas, algemeen manager van Spirou Charleroi, geeft in Sport/Voetbalmagazine tekst en uitleg bij de huidige crisis die de Spirous doormaken.

Jacques Stas, algemeen manager van Spirou Charleroi, geeft in Sport/Voetbalmagazine tekst en uitleg bij de huidige crisis die de Spirous doormaken.
Uitgeschakeld in de eerste poulefase van de Eurocup, uitgeschakeld in de beker van België, en in de Belgische competitie al drie nederlagen na zeven speeldagen. En toch blijft het bij Spirou Charleroi opvallend rustig.

Hier en daar werd al gesuggereerd dat dat te maken heeft met de gewijzigde ambities van de club doordat voorzitter Eric Somme de geldkraan dichtdraaide.

Jacques Stas: “Helemaal niet. Het verhaal is niet zo negatief als u het voorstelt. Enkel de vroege uitschakeling in de beker, tegen tweedeklasser Houthalen, was een misstap. In de Eurocup wisten we op voorhand dat doorstoten moeilijk zou worden aangezien Lukoil en Bilbao serieuze kleppers zijn. In de Belgische competitie ligt nog alles open, de vorige jaren kenden we telkens in februari een dip, terwijl ik denk dat we die nu al gehad hebben. Het ergste leed is geleden, vanaf januari zal iedereen weer het sterke Charleroi zien dat ze verwachten.”

S/VM: Waarop is uw positivisme gebaseerd?

Stas: “Na eind vorig seizoen hebben we beslist een nieuwe ploeg samen te stellen en zo aan een nieuwe cyclus te beginnen. Dan moet je de coach ook de tijd gunnen om daarmee aan de slag te gaan. Je mag ook niet vergeten dat we met Jorn Steinbach en Glen Dandridge twee spelers misten rond wie we onze ploeg wilden bouwen. Zij keren beiden in januari terug uit blessure. Daarenboven zullen we nog enkele transfers doen.”

S/VM: De positie van Giovanni Bozzi staat niet ter discussie?

Stas: “Helemaal niet. Welke andere sportclub in België werd de voorbije vijf jaar vier maal kampioen? Anderzijds ben ik ook realistisch: stel je mij in februari dezelfde vraag en we staan ergens onderaan de middenmoot in de competitie, dan zal zijn positie wel ter discussie staan.”

S/VM: De geruchten als zou Spirou Charleroi een stapje terug moeten zetten, zijn niet aan de orde?

Stas: “Neen. Het is wel zo dat onze voorzitter Eric Somme vorig jaar 51 procent van de aandelen van de Franse tweedeklasser Antibes heeft gekocht. Na zijn verwezenlijkingen met Charleroi en in het Belgische basketbal was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Hij wil nu hetzelfde doen in Frankrijk waar nog veel braakliggend terrein is. Antibes staat momenteel tweede in de Pro B, momenteel gaat daar de focus naartoe. Maar wees gerust: Somme laat Charleroi niet vallen.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier