Steven Defour

Ook al is hij nog altijd maar 23 en versierde hij afgelopen zomer een lucratieve transfer van Standard naar FC Porto, Steven Defour blijkt een persoon die de gemoederen beroert. Een biografie vertelt zijn verhaal.

‘Steven Defour, verrassend openhartig over de keuzes in zijn leven en loopbaan’ van Luc Martens verscheen bij Borgerhoff&Lamberigts, telt 224 pagina’s en kost € 22,50. Meer info op www.borgerhoff-lamberigts.be

De middenvelder kende al een bewogen leven. Zijn ouders gingen op zijn zesde uit elkaar en tijdens zijn huwelijk (in ware Hollywoodstijl) in juni vorig jaar met Irene Mbisdikis kwam het zelfs tot een complete breuk in plaats van een grote verzoening. Toch blijft Defour zijn zus Jessey steunen.

Zijn incidentrijke overgang van RC Genk naar Standard liet ook diepe sporen na bij de Rode Duivel, die zoals bekend altijd spijkerhard zijn mening daarover durft uit te spreken. Vooral ex-voorzitter Jos Vaessen krijgt nogmaals de volle lading vanwege zijn gebrek aan eerlijkheid toen hij een transfer naar Ajax verhinderde. “Ik zou persoonlijk recht hebben op ongeveer 750.000 euro van de transfersom en plots werden al die beloftes, die nochtans op papier stonden, ingeslikt door Genk.” Geld speelt een belangrijke rol in zijn leven, zo blijkt, want Defour heeft als ultieme doel op zijn 35e financieel binnen te zijn.

De auteur kijkt op de juiste wijze in de ziel van de pocketvoetballer, wat zich vertaalt in een vlot leesbaar geheel dat een beter inzicht geeft in het tot dusver moeilijke levensparcours van Defour. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier