Studio Voetbal

© IMAGEGLOBE

Zondag 5 mei – Ned 1 – 22.25u

Zondag om 12u30 speelt Ajax tegen Willem II. Een allesbeslissende wedstrijd, op verschillende vlakken: als Ajax wint pakt het de 32ste landstitel uit haar bestaan maar veroordeelt het tegelijkertijd Willem II tot degradatie naar tweede klasse.

Voor de Amsterdammers zou het de derde landstitel op rij zijn, waarmee coach Frank de Boer zich in een illuster lijstje plaatst: enkel Rinus Michels en Louis van Gaal slaagden daar eerder al eens in. Ook voor onze landgenoot Toby Alderweireld zou een nieuwe titel een mooie bekroning zijn van een knap seizoen en het gedroomde afscheid langs de grote poort inluiden (verscheidene Engelse clubs trekken aan zijn mouw).

In de sporttalkshow Studio Voetbal besteedt presentator Jack van Gelder ongetwijfeld ruime aandacht aan deze beslissende speeldag, met haarscherpe commentaren van zijn analisten Jan van Halst, Ronald Waterreus, Jan Mulder of Ronald de Boer. Wie mee wil zijn met het gebeuren in de Eredivisie weet op welke zender hij zondag moet afstemmen… (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier