Studio Voetbal

© IMAGEGLOBE

Zondag 25 november – Ned 1 – 22.10u

Presentator Jack van Gelder ontvangt telkens een actuele gast uit de nationale of internationale voetbalwereld om terug te blikken op de voorbije voetbalweek. Zondag schuiven niemand minder dan Ruud Gullit en Ronald de Boer aan. Zij worden geflankeerd door vaste analisten Jan Mulder en Jan van Halst.

Ruud Gullit, ex-manager van Chelsea en recent nog aan de slag als coach van Terek Grozny, heeft altijd wel een dwarse mening te verkondigen. Zo werd hij de voorbije dagen in de Britse media opgevoerd om zijn zegje te doen over de trainerswissel bij Chelsea. “Volgens mij had Chelsea eind vorig seizoen al een opvolger in gedachten, ze gingen er niet van uit dat hij de Champions League kon winnen”, vertelde Gullit aan de Engelse persjongens. “Eigenlijk keken ze uit naar andere trainers, maar finaal gaven ze de job dan toch maar aan Robbie.”

En in de Zuid-Amerikaanse kranten liet Gullit zich opmerken door zijn quotes over het Braziliaanse wonderkind Neymar. “Neymar kan straks zo goed worden als Messi en Ronaldo, ik zou hem graag in Europa aan de slag zien gaan. Maar niet in Engeland, liefst in Spanje of Italië.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier