Super Bowl: Seattle Seahawks veel te sterk voor Denver Broncos

© Reuters

De Seattle Seahawks hebben de eerste Super Bowl uit hun geschiedenis gewonnen.

In de finale van de National Football League (NFL) haalden ze het in East Rutherford met sprekende 43-8 (rust 22-0) cijfers van de Denver Broncos. De Seahawks, de beste defensie van de NFL dit seizoen, gaven Denver geen enkele kans door al vroeg in de partij te scoren. Al na amper twaalf seconden kwamen de Seahawks op voorsprong, de snelste score in de geschiedenis van de Super Bowl.

Denver, de ploeg met de beste aanval van het reguliere seizoen, kwam er nadien nooit meer aan te pas. Broncos-quarterback Peyton Manning, eerder voor de vijfde keer verkozen tot MVP van het seizoen, kon het tij niet keren. Pas bij een 36-0 achterstand kon Denver een eerste jeer scoren. Malcolm Smith, een linebacker van Seattle, werd uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd.

Seattle, dat op de erelijst de Baltimore Ravens opvolgt, schopte het eerder nog maar één keer tot in de finale van de NFL. Dat gebeurde in 2006, toen het verslagen werd door Pittsburgh. Denver verloor zijn vijfde Super Bowl. In 1998 en 1999 kon het die winnen.

American Football

Jaarlijks kijken ruim honderd miljoen mensen naar de Super Bowl, de traditionele finale van de belangrijkste competitie van het American Football, de National Football League (NFL). De finale is zo een van de meest bekeken sportevenementen ter wereld. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier