Surgeloose boos na 4x200m: ‘Belachelijk hoe dit is afgehandeld’

© AFP

De Belgische aflossingsploeg bij de mannen op de 4×200 meter vrij heeft zich geplaatst voor de finale op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Glenn Surgeloose toonde zich achteraf vernietigend over de gang van zaken.

Louis Croenen (1:48.35), Dieter Dekoninck (1:46.57), Emmanuel Vanluchene (1:47.79) en Glenn Surgeloose (1:46.01) zetten in de tweede en snelste reeks een chrono van 7:08.72 op de tabellen.

Ze kwamen zo in de buurt van de Belgische besttijd, die sinds het voorbije EK in Londen 7:08.28 bedraagt.

Surgeloose en co. realiseerden de zevende chrono van de reeksen. Enkel de beste acht teams gaan door naar de finale, die vannacht omstreeks 4u38 plaatsvindt.

Het team zou aanvankelijk forfait geven voor de reeksen van de 4×200 meter vrij. Omdat er dinsdag met de reeksen van de 100m vrij (voor Pieter Timmers en Glenn Surgeloose) en later op de dag met de finale van de 200m vlinder (voor Croenen) nog wedstrijden op het menu stonden, werd eerst beslist om geen Belgisch team te laten starten.

Na een nachtje slapen (en ook flink wat kritiek van buitenaf) kwam men uiteindelijk op die beslissing terug. Eerder op deze Spelen werden de Belgische mannen (Vanluchene, Surgeloose, Timmers en Jasper Aerents) nog zesde in de finale van de 4x100m vrij.

Vier jaar geleden op de Spelen in Londen strandde het Belgische 4x200m-team op de 12e plaats.

Surgeloose: ‘Degout in het zwemmen’

‘We hebben vanmorgen getoond dat het goed doenbaar was’, aldus Surgeloose, die woest was over de gang van zaken. Hij vond dat vooraf afspraken gemaakt moesten gemaakt zijn om de hele heisa te vermijden. ‘We lagen er wakker van. Ik heb maar vier uur geslapen, en de anderen niets. Om 11 uur vanmiddag hoorden we dan dat we toch moesten zwemmen. Dat is geen werk. Dit geeft me een beetje een degout in het zwemmen. Ik ging sowieso al stoppen, maar nu heb ik er gewoon genoeg van. Vanmorgen dacht ik: ‘Zet me nu op het vliegtuig, dan kan ik naar huis gaan’.”

Bekijk hier het inteview met Surgeloose op Sporza:

(Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier