In dit boek van Leonora Basenau worden meer dan 150 spelvarianten van golf voorgesteld.

Golf is een nobele sport. Er valt ook veel poen mee te verdienen: op een gegeven moment verdiende golfgod en notoir schuinsmarcheerder Tiger Woods maar liefst een euro per seconde! Vroeger zag men golf enkel voor de elite, maar heden ten dage zwaait ook Jan Modaal geregeld met zijn golfclub.

Algemeen gezien zijn er twee vormen van golf: de strokeplay (gebruikt in de meeste professionele toernooien) en de matchplay.

In dit boek van Leonora Basenau worden echter meer dan 150 spelvarianten voorgesteld. Van modified scotch foursomes tot ball buster: voor elk type golfer is er wel een wedstrijdvorm. Als hulpmiddel zijn er zelfs een ruim aantal scorekaarten in het boek opgenomen, net als een aantal ‘golfgezelschapsspellen’ en vormen die zich perfect lenen tot het houden van een weddenschap.

Voor iedereen die de golfsport hoog in het vaandel draagt of die zich wil verdiepen in nieuwe varianten is dit een onmisbaar boek. Plezier op de fairway gegarandeerd! Wie weet ontwikkelt u zich wel tot de nieuwe Nicolas Colsaerts? (JG)

Tee Off werd geschreven door Leonora Basenau, is uitgegeven door Uitgeverij Amstel Sport, telt 175 pagina’s en kost € 14,95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier