Tegenstanders Rode Duivels winnen hun oefenmatchen wel

(Belga) Macedonië, op 22 maart 2013 de volgende tegenstander van de Rode Duivels in WK-kwalificatiegroep A, heeft woensdagavond in een oefenmatch gewonnen van Slovenië. De ploeg van bondscoach Cedomir Janevski haalde het in Skopje voor eigen publiek met 3-2.

De thuisploeg ging met 2-0 rusten na goals van Tasevski (27.) en Jahovic (41.). Vier minuten na de pauze lukte Pecnik de aansluitingstreffer, maar amper twee minuten later stond het al 3-1 via Ibraimi. Pecnik scoorde in de 64e minuut nog zijn tweede van de avond en zorgde zo voor de 3-2 eindstand. Servië oefende in het Zwitserse Sankt-Gallen tegen Chili. Markovic scoorde voor Servië de 0-1 in de 23e minuut, na de pauze zorgden Dordevic en Duricic voor een geruststellende 0-3. Drie minuten voor tijd lukte Henriquez de eerredder: 1-3. Op 22 maart wacht voor de Serviërs het burenduel in en tegen Kroatië, dat samen met België leidt in de groep met 10 punten. Kroatië kwam woensdagavond net als Wales overigens niet in actie. Schotland kon na nederlagen tegen Wales en België vorige maand nog eens winnen. In en tegen Luxemburg zorgde Rhodes voor een 0-2 ruststand, Gerson lukte na de pauze de aansluitingstreffer maar verder kwam de thuisploeg niet meer. Bij Schotland, dat op 22 maart Wales ontvangt, is Billy Stark bondscoach ad interim na het ontslag van Craig Levein. (Ian MacNicol)