Agressief gedrag Nalbandian in Queen’s krijgt staartje (video)

© Reuters

De agressieve bui van de Argentijnse tennisser David Nalbandian tijdens het ATP-grastornooi in Queen’s kan hem duur te staan komen. Er is een klacht tegen hem ingediend wegens geweldpleging.

De Britse politie onderzoekt momenteel een klacht wegens geweldpleging die ingediend werd tegen de Argentijnse tennisser David Nalbandian. Die werd zondag tijdens de finale van het ATP-grastoernooi in Queen’s (625.300 euro) gediskwalificeerd nadat hij tegen een reclamepaneel trapte. Daarbij raakte hij echter ook de lijnrechter die er net achter zat.De man had hierbij zichtbaar pijn aan het scheenbeen, en Nalbandian, die Xavier Malisse had uitgeschakeld in de kwartfinales, werd terecht gediskwalificeerd.

Uitgebreide verontschuldigingen

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Het spijt me, dit had niet mogen gebeuren”, excuseerde David Nalbandian (ATP-3) zich bij het publiek, nadat hij gediskwalificeerd werd in de finale van het grastoernooi in Queen’s (Londen). Nalbandian stond na 1 uur en 26 minuten 7-6 (7/3) en 3-4 voor tegen de Kroaat Marin Cilic (ATP-25), toen hij na een slechte bal een reclamepaneeltje tegen het scheenbeen van een lijnrechter aantrapte. Nalbandian was er zelf van geschrokken, maar schoof de schuld wel in de schoenen van de spelersorganisatie ATP. “Het was dom, ik heb een fout begaan”, verklaarde de 30-jarige Argentijn. “Soms sta je gefrustreerd op de baan en wordt het moeilijk je daden te controleren. De druk van de ATP is ook zo groot en zij doen niets voor de spelers. Maar het blijft mijn fout en daar moet ik voor boeten. Iedereen maakt fouten.”

Rechtszaak in de maak
Op de vraag of hij echt uitgesloten moest worden antwoordde hij: “Ik weet het niet.” “Ik had liever op een andere manier gewonnen”, reageerde Cilic. “Het was een open wedstrijd, met kansen voor beide spelers. Jammer dat het zo moest eindigen.” Voor de 23-jarige Cilic, die aan zijn 14e finale toe was, is het de zevende ATP-toernooizege uit zijn carrière, en zijn eerste van het jaar. De 30-jarige Nalbandian blijft op 11 ATP-titels. Zijn laatste finale dateerde al van januari 2011 in Auckland, en zijn laatste toernooizege behaalde hij in augustus 2010 in Washington

Ondanks zijn uitgebreide excuses hangt de Argentijn mogelijk dus nog een rechtszaak boven het hoofd. (Belga/INM) De agressieve bui van Nalbandian:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier