Alison Van Uytvanck (19) wint in Taipei eerste WTA-toernooi

© ImageGlobe

In de volledig Belgische finale van het WTA-toernooi van Taipei ging Van Uytvanck, 129e op de WTA-ranking, in twee sets voorbij Yanina Wickmayer, het tweede reekshoofd.

De 19-jarige Alison Van Uytvanck heeft haar eerste WTA-toernooi gewonnen. In de volledig Belgische finale van het WTA-toernooi van Taipei ging Van Uytvanck, 129e op de WTA-ranking, in twee sets voorbij Yanina Wickmayer, het tweede reekshoofd.

Setstanden waren 6-4 en 6-2. De wedstrijd duurde 1 uur en 5minuten.

Eerste finale

Van Uytvanck haalde in Taipei voor het eerst in haar nog prille carrière de finale van een WTA-toernooi. Voor Wickmayer was het de tiende WTA-finale. ‘Wicky’ blijft dus steken op drie WTA-zeges: Auckland (2010), Estoril (2009) en Linz (2009).

Dankzij haar zege brengt Van Uytvanck ook de bordjes van de onderlinge confrontaties in evenwicht. Tijdens hun eerste duel, in 2011 in Brussel, had Wickmayer nog aan het langste eind getrokken: 7-6 (7/2) en 6-4.

De 19-jarige ‘Ali’ is in uitstekende doen op het (door het mindere prijzengeld minder aantrekkelijke) toernooi van Taipei. Nog zondag treedt ze ook aan in de finale van het dubbelspel. Daarin neemt ze het samen met de Duitse Anna-Lena Friedsam op tegen de Française Caroline Garcia en de Kazachse Yaroslava Shvedova.

Het was van 2010 geleden dat er nog een volledig Belgische finale gespeeld werd op het WTA-circuit. Toen haalde Kim Clijsters het begin januari in het Australische Brisbane na een spannend duel van Justine Henin: 6-3, 4-6 en 7-6 (8/6). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier