ATP Cup: België wint met 2-1 van Bulgarije en wordt tweede, tweede ronde is nog niet zeker

David Goffin bracht de bordjes terug op gelijke hoogte na winst tegen Dimitrov. © Belga Image

België heeft z’n derde groepswedstrijd winnend afgesloten. Bulgarije werd verslagen met 2-1 door overwinningen van David Goffin en het dubbelduo Gillé-Vliegen. Nu is het afwachten of ze bij de twee beste tweedes horen.

België heeft Bulgarije met 2-1 verslagen op de ATP Cup tennis. In het beslissende dubbelspel tegen Bulgarije wonnen Sander Gillé (ATP 46 in dubbel) en Joran Vliegen (ATP 38) dinsdag in Sydney met 3-6, 6-4 en 10/7 van Grigor Dimitrov (geen dubbelranking) en Alexandar Lazarov (ATP 471).

Gillé en Vliegen moesten in de eerste set één opslagspel inleveren. Dat volstond voor Dimitrov en Lazarov om die met 3-6 te winnen. In de tweede set realiseerden de Bulgaren meteen een break, maar Gillé en Vliegen gingen nog twee keer door de opslag van Dimitrov en Lazarov: 6-4. In de supertiebreak trokken de Belgen met 10/7 aan het langste eind.

Eerder op de dag verloor Steve Darcis (ATP 200) met 6-0 en 6-3 van Dimitar Kuzmanov (ATP 417), waarna David Goffin (ATP 11) de bordjes in evenwicht hing door Grigor Dimitrov (ATP 20) met 4-6, 6-2 en 6-2 te verslaan.

De zes groepswinnaars en twee beste tweedes plaatsen zich voor de knock-outfase van de nieuwe landencompetitie. Groot-Brittannië, dat België (2-1) en Moldavië (3-0) versloeg en met 1-2 verloor van Bulgarije, is poulewinnaar. België, dat te sterk was voor Bulgarije (2-1) en Moldavië (3-0) en onderuit ging tegen Groot-Brittannië (1-2), is tweede en wacht nog de resultaten in de andere poules af of dit volstaat voor een stek in de volgende ronde. Daarvoor moeten ze bij de twee beste tweedes behoren.