Belgen verliezen dubbelspel in finale Davis Cup

Joris De Loore en Ruben Bemelmans © belga

Ruben Bemelmans en Joris De Loore hebben zaterdag niet kunnen stunten in het dubbelspel van de finale van de Davis Cup.

De Belgische tandem verloor in het Stade Pierre Mauroy in Villeneuve d’Ascq van de thuisspelers Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet na drie uur en vier minuten in 6-1, 3-6, 7-6 (7/2) en 6-4. Na drie duels leidt Frankrijk met 2-1.

Bemelmans en De Loore ondergingen in de eerste set in alle facetten van het tennis de wet van de sterkste, en het Franse paar won met 6-1. In set twee rechtten de Belgen de rug.

Bemelmans en De Loore kwamen scherper voor de dag en lieten hun tegenstanders niet in hun normale spel komen, met een 6-3 setwinst tot gevolg.

In een gelijkopgaande derde set leken onze landgenoten op weg naar winst, maar de Fransen gaven zich niet gewonnen en sleepten een tiebreak uit de brand. Hierin toonden Herbert en Gasquet (7-6 (7/2)) zich nadien ook de beteren.

In set vier stelde het Franse duo tot slot de zege veilig in 6-4. Frankrijk staat door de winst in het dubbel na drie partijen 2-1 voor.

Na de eerste dag van de finale van de Davis Cup stond het 1-1. David Goffin (ATP 7) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) wonnen hun enkelpartijen met overmacht tegen respectievelijk Lucas Pouille (ATP 18) en Steve Darcis (ATP 76).

Zondag volgen nog twee enkelspelen. Tsonga kijkt dan Goffin in de ogen en Darcis trekt nadien ten strijde tegen Pouille.

Voor de Belgen is de opdracht duidelijk: alleen twee zeges volstaan voor Davis Cup-eindwinst.