België wint van Colombia in Daviscup, Vliegen en Gillé kunnen niet stunten

Joran Vliegen en Sander Gillé konden niet stunten tegen het beste dubbelduo van de wereld. © Belga Image

In de groepsfase van de vernieuwde Daviscup heeft België zijn eerste wedstrijd tegen Colombia met 2-1 gewonnen. Darcis en Goffin wonnen hun enkelmatchen, Vliegen en Gillé verloren in het dubbel.

Joran Vliegen en Sander Gillé zijn er maandag net niet in geslaagd te stunten tegen ’s werelds beste dubbelpaar. In het Davis Cup-treffen met Colombia moest het Belgische duo met 6-7 (5/7), 6-4 en 7-6 (7/3) de duimen leggen voor Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, die de eerste plaats op de ATP-dubbelranking delen. Vliegen en Gillé zijn de nummers 39 en 47 van de wereld.

België wint zijn eerste groepswedstrijd zo met 2-1. Eerder op de dag zette Steve Darcis (ATP-158) het team van kapitein Johan Van Herck op de goede weg gezet door Santiago Giraldo (ATP-277) met 6-3 en 6-2 te verslaan en maakte David Goffin (ATP-11) de klus af met 3-6, 6-3, 6-3 winst tegen Daniel Elahi Galan (ATP-194).

Woensdag treffen de Belgen in groep D Australië, dat Alex de Minaur (ATP-18), Nick Kyrgios (ATP-30), John Millman (ATP-48), Jordan Thompson (ATP-63) en dubbelspecialist John Peers (ATP-26) in stelling brengt. De winnaars van elk van de zes groepen (van telkens drie landen) gaan samen met de beste twee tweedes door naar de kwartfinales. Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelwedstrijden en een dubbelpartij.

De Belgen kwalificeerden zich voor de finaleweek van de hervormde Davis Cup door begin februari (met Kimmer Coppejans, Arthur De Greef, Vliegen en Gillé) met 1-3 te winnen in Brazilië.

Lees ook:

De vernieuwde Daviscup gaat van start, maar wat is er nieuw? ‘Je speelt maar een week én verdient veel geld’