Belgische tennisvrouwen ontmoeten Kazachstan in Fed Cup

Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens. © belgaimage

België speelt op 7 en 8 februari 2020 in de hervormde Fed Cup gastheer voor Kazachstan. Dat was woensdag de uitslag na de loting van de Internationale Tennisbond (ITF) in Londen.

Zestien landen gingen de trommel in. België was, als nummer 10 op de ITF-ranking, een van de acht reekshoofden en werd aan Kazachstan (ITF 17) gekoppeld. Yulia Putintseva (WTA 39) is de best geplaatste Kazachse in het WTA-klassement, terwijl Elise Mertens als onze nummer één op plaats 26 kampeert. Haar eerste achtervolgende landgenotes zijn Alison Van Uytvanck op 66 en Kirsten Flipkens op 109.

Bij winst mag het team van Johan Van Herck deelnemen aan de gloednieuwe Fed Cup Finals. Die worden in april in Boedapest georganiseerd. Twaalf landen strijden in Hongarije (op gravel) om de eindzege in de landencompetitie. Zij zullen aantreden in vier groepen van drie waarvan de winnaar doorstoot naar de halve finales.

Elke wedstrijd bestaat uit twee enkelmatchen en een dubbel. Australië en Frankrijk, die in november in Perth in de finale staan van de huidige variant van de Fed Cup, zijn al zeker van deelname aan die Finals. Hongarije krijgt als gastland ook een ticket en nummer 1 van de wereld Tsjechië ontving een wildcard.