Chinese Li Na wint Roland Garros

© Reuters

Li Na (WTA-7) heeft Rolland-Garros op haar palmares gebracht. In de finale versloeg ze de Italiaanse titelverdedigster Francesca Schiavone (WTA-5) in 1 uur en 48 minuten met 6-4 en 7-6 (7/0).

De 29-jarige Chinese is de eerste Aziatische die een Grand Slam wint. Begin dit jaar plaatste ze zich in de Australian Open al als eerste Aziatische voor een grandslamfinale. Daarin bleek toen Kim Clijsters nog te sterk.

De eerste set van de vrouwenfinale op het gravel in Parijs ging gelijk op. Li had uiteindelijk aan één break genoeg om na 39 minuten het eerste setpunt te verzilveren.

In het begin van de tweede set ging de Chinese gewoon door op haar elan. Schiavone leek even van de kaart en moest meteen haar eerste opslagspelletje inleveren. Li won vervolgens haar eigen opslaggame en liep zo al snel uit tot 2-0. Haar Italiaanse tegenstandster drong wel aan, maar had vaak geen verhaal tegen Li. Halverwege de tweede set stond het dan ook 3-1 in het voordeel van de Chinese. Het sein voor de Italiaanse om een tandje bij te steken. Ze kwam terug tot 4-4 en dwong een tiebreak af. Daarin maakte Li het met 7-0 droog af.

Li heeft nu vijf WTA-titels op haar naam staan. In 2004 won ze in Guangzhou, in 2008 in Gold Coast, in 2010 in Birmingham en eerder dit jaar in Sydney. Op de wereldranglijst stijgt ze maandag naar de vierde stek. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier